Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Neteland gaat taalstrijd aan tijdens De Schrijfwijzen, het plezantste dictee

Bib Neteland - rr
 
Op vrijdag 4 oktober slaan de vijf bibliotheken van Neteland hun handen ineen voor De Schrijfwijzen, een ludiek en laagdrempelig taalspel georganiseerd door Creatief Schrijven vzw in samenwerking met de Vlaamse bibliotheken, VRT en Team Taaladvies van de Vlaamse overheid.
 
Taalliefhebbers uit Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar nemen het tegen elkaar op in een spannende competitie om de titel van beste taalkenner én een unieke wisselbeker voor hun gemeente te veroveren.
 
De Schrijfwijzen vindt plaats in de bibliotheek van Herentals (Gildelaan 13) en start om 20.00 uur. De deelnemers worden uitgedaagd in gevarieerde rondes. Wie schrijft zo foutloos mogelijk? Wie haalt het in dit ludieke en laagdrempelige taalspel waar tongbrekers en taalraadsels het beeld van het klassieke dictee verjagen?
 
Naast de eer zijn er geweldige prijzen te winnen, waaronder een exclusief cadeau voor de beste individuele speler. De winnaar van deze avond wordt uitgenodigd om de finale te spelen op zaterdag 26 oktober in AMUZ, de voormalige Sint-Augustinuskerk, in Antwerpen.
 
Om de onderlinge gezonde rivaliteit tussen de Neteland-gemeenten te stimuleren, wordt er een speciale wisselbeker uitgereikt aan de gemeente met de beste prestaties.
 
De deelname is volledig gratis. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.deschrijfwijzen.be door bij ‘bib’ te kiezen voor Herentals --   www.regioneteland.be/de-schrijfwijzen
Bib Neteland - rr

Deel dit artikel